معرفی کتاب ، مجله و نرم افزار بازرسی

انتشار کتاب مرجع مکانیزمهای تخریب تجهیزات فرآیندی در صنایع نفت، گاز، پالایشی و پتروشیمی

کتاب مرجع مکانیزمهای تخریب تجهیزات فرآیندی در صنایع نفت ، گاز پالایشی و پتروشیمی
کتاب مرجع مکانیزمهای تخریب تجهیزات فرآیندی در صنایع نفت ، گاز پالایشی و پتروشیمی
لزوم آشنایی با مکانیزم های تخریب به دلیل گسترش فناوریهای نو و اجرای ارزیابی مناسب بودن برای سرویس دهی (FFS)  و بازرسی بر مبنای ریسک (RBI) در صنایع نفت و گاز بر کسی پوشیده نیست و علم مکانیزم های تخریب را می توان به عنوان مادر فناوری های بازرسی بر مبنای ریسک (RBI) و ارزیابی مناسب بودن برای سرویس دهی (FFS) عنوان نمود. زمانی می توان یک تجهیز را به درستی بازرسی نمود و برای آن راهکارهای تعمیراتی و نگهداری مناسب اتخاذ نمود که بر مکانیزمهای تخریب وارده به آن تجهیز آشنایی و وقوف کامل داشت.

 تفاوت یک مهندس خوردگی یا مهندس بازرس فنی با دیگر مهندسین در این است که در مواجه با انواع مکانیزم های تخریب تنها به لفظ عام خوردگی و یا ترک خوردگی بسنده نکرده و نوع مکانیزم تخریب وارده را به دقت تشخیص دهد. در این زمان است که وی می تواند تصمیم صحیح در زمینه راهکارهای تعمیراتی، پیشگیری و کاهش اثر مخرب را اتخاذ نماید. در مراجع و مجموعه های آکادمیک خوردگی، شاید انواع خوردگی ها  از ۲۰ نوع تجاوز ننماید در صورتی که در این مجموعه مکانیزم های تخریب به بیش از ۱۰۰ نوع مکانیزم تخریب در یک مجموعه سه جلدی می پردازیم.

در این مجموعه ۳ جلدی به بررسی مکانیزم های تخریب  تجهیزات فرآیندی در صنایع نفت، گاز ، پالایشی و پتروشیمی بر اساس آخرین ویرایش  استاندارد API RP 571,2011  می پردازیم. این مجموعه ۳ جلدی به شرح زیر می باشد:

جلد اول : مکانیزم های تخریب مشترک

جلد دوم : مکانیزم های ترک خوردگی های القایی محیطی

جلد سوم : مکانیزم های تخریب در صنایع پالایشی و پتروشیمی

آن چه در پیش رو دارید جلد اول از این مجموعه ۳ جلدی است که در آن به تخریب های رایج و مشترک در تمامی صنایع مرتبط با نفت و گاز  پرداخته شده و مشتمل بر مفاهیم پایه و ۴۰ مکانیزم تخریب می باشد. جلدهای دوم و سوم این مجموعه در دست ویرایش می باشد که در آینده نزدیک به زودی به چاپ خواهید رسید.

اگر پیشینه علم مکانیزمهای تخریب را بررسی نمائیم به استاندارد API chapter II می رسیم که در آن به صورت محدود به چند عدد خوردگی و تعریف آنها بسنده می شد و از ۱۰ نوع فراتر نمی رفت. در سال ۲۰۰۳  اولین ویرایش استاندارد مکانیزمهای تخریب و ویرایش دوم آن در سال ۲۰۱۱ ارایه گردید. در این کتاب نیز از آخرین ویرایش آن در سال ۲۰۱۱ استفاده شده است. در ویرایش دوم این استاندارد تغییرات زیادی نسبت به ویرایش اول آن اعمال شده و در حدود ۸۰ در صد از مکانیزمهای تخریب از این تغییرات بی نصیب نمانده و شامل تغییرات جزیی تا کلی در محتوای مطالب از قبیل تغییر در مواد مستعد، واحدها و تجهیزات تحت تاثیر و روشهای بازرسی، پایش و پیشگیری می باشد. به عنوان نمونه می توان به اضافه شدن مکانیزمهای تخریب جدید نظیر احتراق و اشتعال گازهای غنی از اکسیژن  اشاره نمود و یا تغییرات عمده در مطالب مکانیزمهای تخریب نظیر DMWC و اضافه نمودن تصاویر موارد عملی بیشتر در تمامی مکانیزمهای تخریب اشاره نمود. ناگفته نماند این تغییرات را می توان در راستای تغییرات بنیادین در استانداردهای بازرسی بر مبنای ریسک API 581 دانست. در ویرایش سال ۲۰۰۱ استاندارد API 581 که به دستورالعمل های اجرایی بازرسی بر مبنای ریسک می پردازد، برای تمامی تجهیزات یک فرمول و دستورالعمل واحد بیان گردیده بود. در حالی که در ویرایش بعدی آن در سال ۲۰۰۸ تغییرات بنیادین ایجاد شد از جمله اینکه ریسک را تابعی از زمان در نظر گرفته و هم چنین برای هر تجهیز با توجه به مکانیزمهای تخریب آن و ریسک های مربوطه دستورالعملی مجزا ارایه داده است.

در فصل سوم کتاب سعی شده با بهره گیری از معتبرترین مراجع علم متالورژی مروری کوتاه بر مفاهیم پایه مورد نیاز علم مکانیزمهای تخریب داشته باشم. این فصل شامل مطالب کاربردی و صنعتی شامل آشنایی با فولادهای کربنی و زنگ نزن و ساختار آنها، روشهای تولید، عملیات حرارتی فولادها و واژگان استانداردی می باشد. این فصل از کتاب سبب می شود تا برای خواننده مروری کوتاه و کاربردی از مفاهیم پیش نیاز ایجاد گردد و هم چنین کتاب برای تمامی مهندسین و  علاقه مندان در صنعت کاربرد داشته باشد. در این فصل از حدود ۱۰ مرجع کامل به صورت کاربردی استخراج گردیده که در پایان فصل سوم نیز به آنها اشاره شده است.  

در فصل چهارم این کتاب، مکانیزم های تخریب بر اساس یک قالب مدون تشریح می شوند. سعی گردیده تا با توجه به موضوع مربوطه به استانداردهای دیگر نظیر NACE,ASME,API نیز رجوع شده و مطالب کاربردی اضافه گردد. موارد عملی اتفاق افتاده داخلی در صنایع پالایشی (نظیر پالایشگاه آبادان ) و شرکت نفت فلات قاره به تناسب حجم در این مجموعه گنجانده شده و در همین راستا تصاویر مربوط به آسیب های وارده در صنایع داخلی با شماره دهی جداگانه صورت گرفته است.به منظور گویایی بیشتر تمامی صفحات این کتاب به صورت تمام رنگی است تا القای مفهوم و جذابیت علم مکانیزمهای تخریب را به خوبی نشان دهد.

هر مکانیزم تخریب به چند بخش مجزا تقسیم شده و در مورد آن بحث می گردد. این بخش ها عبارتند از:

·         شرح آسیب

·         مواد مستعد

·         فاکتورهای مهم

·         واحدها و تجهیزات تحت تاثیر

·         ظاهر و شکل شناسی آسیب

·         روشهای پیشگیری و کاهش اثر

·         بازرسی و پایش

·         مکانیزم های مرتبط

·         مراجع

 

در فصل پنجم نیز نمونه سوالات مربوط به آزمون تدریس  API 571 در سال ۲۰۱۲ به همراه فرمهای ثبت نام در آزمون را  قرار دادم تا مورد استفاده علاقه مندان قرار گیرد.

در این کتاب سعی شده تا نیاز متخصصان صنایع نفت، گاز، پالایشی و پتروشیمی در تمامی رشته ها به علم مکانیزمهای تخریب در نظر گرفته شود و هم چنین می تواند به عنوان مرجع در دروس خوردگی و یا  در دوره های تخصصی زیر مورد استفاده قرار گیرد.

·         دوره مکانیزمهای تخریب تجهیزات

·         دوره خوردگی و روشهای پیشگیری از آن

·         دوره بازرسی بر مبنای ریسک RBI

·         دوره ارزیابی مناسب بودن برای سرویس دهی FFS

·         دوره خوردگی در صنایع پالایشی

شناسنامه کتاب 

مرجع مکانیزمهای تخریب تجهیزات فرآیندی در صنایع نفت، گاز، پالایشی و پتروشیمی
جلد اول : مکانیزمهای تخریب مشترک

تالیف و ترجمه : ابراهیم خیر  مهندس بازرس فنی شرکت نفت فلات قاره

تعداد صفحات : ۴۵۰ صفحه تمام رنگی

نوبت چاپ : اول- ۱۰۰۰ نسخه

تاریخ انتشار : شهریور ۱۳۹۲

علاقمندان جهت تهیه کتاب می توانند با شماره ۰۹۱۳۷۵۳۳۱۳۴ تماس گرفته و یا با ایمیل khayer.ebrahim@gmail.com مکاتبه نمایند.

هم چنین برای اعضای دوره آنلاین مکانیزم های تخریب ۱۰ درصد تخفیف در نظر گرفته خواهد شد. برای دریافت کوپن تخفیف با ایمیل سایت تماس حاصل نمایید.

مطلب قبلیمطلب بعدی

دیدگاهتان را بنویسید